top of page
Lib-Logo-01.png
cam_02_A02-final.png
GROOT NIEUWS !

Logistieke dienstverleners Nissin Belgium en Sandermans slaan de handen in elkaar om u als Nissin/Sandermans een gloednieuwe, gespecialiseerde dienstverlening aan te bieden:

LiB VILLAGE, een nieuw logistiek centrum, diagnostisch en training centrum voor de afhandeling van Lithium -ion-Batterijen. Wij bieden deze dienstverlening aan in ons gloednieuw certified warehouse 7500m² te Saint-Ghislain, nabij Bergen

WAAROM LiB VILLAGE ?

Met de opkomst van elektrische voertuigen en de toenemende elektrificatie in het algemeen, is er een groeiende vraag naar de stockage van grote hoeveelheden Lithium-ion-Batterijen (LiB). Kijken we naar de toekomst, dan verwachten we een aanzienlijke toename van nieuwe en gebruikte batterijen van elektrische auto's. Het veilig recycleren en opslaan van deze batterijen is een cruciale uitdaging. Zowel bij Nissin Belgium als bij Sandermans pikten we de noden in de markt op en wilden we hiervoor een oplossing bieden. Als complementaire partners zitten we op het vlak van kwaliteit, service en veiligheid volledig op dezelfde golflengte. Dankzij onze samenwerking zijn we in staat om een geïntegreerde oplossing te bieden voor alle noden in de markt van LiB, waarbij we voor elke individuele klant een volledig op maat van zijn behoeften uitgewerkte service aanbieden.

cam_04.png
WAT MAG U VERWACHTEN VAN ONZE SAMENWERKING?

Een absolute meerwaarde. Samen hebben Nissin en Sandermans een uitgesproken expertise in internationale en nationale logistieke services met specialisatie in o.a. ADR, waardoor we uw juiste partner zijn voor het transporteren, opslaan en behandelen van gevaarlijke goederen zoals LiB. Onze samenwerking biedt u 100% garantie dat uw batterijen op elk moment veilig en professioneel behandeld worden, onder de meest optimale omstandigheden. En we leggen de lat hoog.

Om ons optimaal te organiseren, keken we richting andere Europese landen,

waar de regelgeving voor transport en opslag van LiB al een stuk verder staat dan in België. Onze LiB VILLAGE werd speciaal ingericht om LiB in de meest veilige omstandigheden op te slaan (Real-time temperatuurmonitoring, nodige preventiemaatregelen, doorgedreven training voor het personeel, aparte stockage van oude en nieuwe batterijen, hypergevoelige rook- en warmte- detectietechnologie, verbonden met een 24/7 control tower, …). Voor het transport van uw defecte batterijen wordt enkel gebruik gemaakt van speciaal ontworpen containers.

RUIME WAAIER VAN LiB-SERVICES VOOR U
Onze LiB VILLAGE biedt u een uniek en compleet aanbod aan diensten:
Lib-Iconen-02.png

WORLDWIDE TRANSPORT

Gespecialiseerd en veilig wereldwijd transport van en naar België (weg, zee, lucht, spoor)

Lib-Iconen-03.png

STORAGE

Stockage nieuwe en oude LiB

Lib-Iconen-04.png

BULK LOGISTICS

Bulk Logistics (in & out) van batterypacks voor e-vehicles;  cells / modules voor autobatterijen en bij uitbreiding van batterijen van grotere werktuigen, medische apparatuur, UPS’s, mega-batterypacks (voor industriële doeleinden) en vele andere

Lib-Iconen-05.png

CHARGING & DISCHARGING SERVICE

Zodat uw batterijen correct geladen zijn voor transport en opslag

Lib-Iconen-06.png

DIAGNOSTIC CENTER

Diagnostic center waar batterijen worden uitgelezen op ‘state of health’ en getrieerd worden (herstelling, tweedehands of recyclage)

Lib-Iconen-07.png

CENTRE DE DÉMONTAGE

Gedeeltelijke of volledige ontmanteling van LiB (Lithium-ion-batterijen) om ze later te recycleren, herstellen en/of een tweede leven te geven (recuperen van de goede cellen/modules)

Lib-Iconen-08.png

REVERSE LOGISTICS

Inzameling van zowel oude LiB voor recyclage als van kapotte en defecte LiB voor analyse

Lib-Iconen-09.png

REPAIR CENTER

Vervangen van cellen en/of modules, het BMS (Battery Management System) en andere onderdelen van LiB volgens de methode en parameters van de leverancier

Lib-Iconen-14.png

SECURITY STATION

Security station voor batterijen van geaccidenteerde e-voertuigen 

Lib-Iconen-11.png

PICK & PACK SERVICE

Orderverwerking van nieuwe, oude en kapotte LiB: voorbereiding en verpakking van orders volgens de wetgeving inzake gevaarlijke goederen voor de beoogde transportwijze. Transport van batterijen in kritieke toestand met speciale 'thermal runaway'-kisten.

Lib-Iconen-12.png

BATTERY PASSPORT READINESS

We volgen de voorbereidingen voor de invoering van het batterijpaspoort nauwgezet op om helemaal klaar te zijn wanneer dit paspoort van kracht wordt.

Lib-Iconen-13.png

TRAINING CENTER

Training center in samenwerking met experten van Energyville (VITO, imec, KU Leuven en UHasselt)

NEEM CONTACT OP

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde, ervaren en internationale partner voor de opslag en het transport van uw LiB? Neem contact op.

U vindt in Nissin/Sandermans een partner die werkt met kennis van zaken en een ongeëvenaarde aandacht voor veiligheid.

cam_03.png
ONZE FOCUS

De kracht

van een

familiebedrijf

GEMEENSCHAPPELIJKE​

STERKTE: 

 

GEVAARLIJKE

GOEDEREN

Wegtransport

en

Warehousing

Lib-Iconen-Logo-02.png

Wereldwijd

netwerk

Douanediensten &

Fiscale

vertegenwoordiging

Freight

forwarding
Air, Ocean,

Rail

Lib-Iconen-Logo-03.png
Lib-Iconen-Logo-02.png

Over Sandermans Transports & Logistics

Sandermans is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in logistiek en transport. Het beschikt over een vloot van meer dan 45 vrachtwagens; en meer dan 165 trailers waarvan 15 temperatuur gecontroleerd. De 4 magazijnen van Sandermans met een capaciteit van 30.000m² liggen in strategisch gekozen industriezones, nabij Bergen. Sandermans is gespecialiseerd in het hanteren van gevaarlijke goederen inclusief afval. Hun nieuwste opslagruimte, LiB VILLAGE, voldoet aan alle wettelijke vereisten voor de opslag van lithiumionbatterijen.

Over Nissin Belgium

Nissin Belgium is sinds 1997 een internationale logistieke dienstverlener, een branch van Nissin Corporation opgericht in 1938 met hoofdzetel in Japan. Nissin heeft   een wereldwijd netwerk met meer dan 200 locaties en meer dan 6000 werknemers. Als internationale expediteur bekommert Nissin zich over al uw transportuitdagingen met uitgesproken specialisaties in Chemicals, Pharma, Food, Automotive en gevaarlijke goederen. Nissin staat voor faire en op maat gemaakte multimodale logistieke oplossingen. Eveneens is Nissin Belgium erkend als fiscale vertegenwoordiger waardoor we binnen de EU namens onze niet-residentiële klanten kunnen optreden om fiscale verplichtingen na te komen, btw-verplichtingen regelen en contacten onderhouden met de nodige autoriteiten en biedt eveneens bonded warehousing aan.

Lib-Iconen-Logo-03.png
bottom of page